Gietzijeren pannen gebruik ik voor

Ik heb koperen en gietijzeren pannen en gebruik ze hier voor

Met koken als mijn grootste hobby, bezit ik een uitgebreide collectie aan keukengerei. Ik gebruik dan ook veel verschillende soorten pannen om keer op keer geweldige maaltijden op tafel te kunnen zetten voor mijn gezin, familie en vrienden. Mijn favorieten zijn koperen en gietijzeren pannen.

Omdat het gebruik van koperen en gietijzeren pannen niet meer heel gebruikelijk is, deel ik graag mijn enthousiasme en ervaring over het gebruik van deze pannen. Naar mijn mening zijn de pannen onmisbaar in iedere keuken. Hieronder vertel ik hoe en waar ik ze voor gebruik.

Koperen pannen

Laten we allereerst even stil staan bij het feit dat koperen pannen er geweldig uit zien. Ze geven je keuken een hippe retro / vintage look, wat tegenwoordig weer helemaal hot is. Ik heb mijn koperen pannen dan ook op een zichtbare plek in de keuken staan.

Koken met koperen pannen is fantastisch. Koper is een van de beste warmtegeleiders! Hitte wordt gelijkmatig over de pan verdeeld, waardoor gerechten perfect gaar worden. Daarnaast reageert koper snel op verhoging of verlaging van de temperatuur.

Met een koperen pan kun je sauzen of bijvoorbeeld risotto perfect bereiden. Dit komt doordat je de temperatuur erg precies kunt regelen. Zo kun je bijvoorbeeld relatief snel over gaan van koken naar pruttelen of andersom.

Hoe ik zelf mijn koperen pannen gebruik? Ik zorg altijd dat ik mijn ingrediënten gewassen en gesneden klaar heb liggen. Dit doe ik, omdat koken in koperen pannen veel sneller gaat dan in gewone pannen. Ik zorg er daarom voor dat alles al klaar staat om de pan in te gaan.

Koperen pannen warmen snel op. Daarom verwarm ik de pan nauwelijks voor. Daarnaast gebruik ik altijd een houten of siliconen spatel, omdat koper sneller krasjes krijgt dan een gewone pan.

Een van mijn favoriete manieren om de koperen pannen te gebruiken is in de oven. Ja dat kan! Ik bereid dan ook de heerlijkste gerechten in de oven met behulp van mijn koperen pannen.

Breng eens een bezoekje aan simple-human.nl waar je veel informatie kunt vinden over koperen pannen zoals de historie, schoonmaaktips en hulp bij het uitkiezen van jouw nieuwe pan!

Een koperen pan kookt niet alleen geweldig, maar gaat ook veel langer mee dan een andere pan. Je zult geen spijt krijgen van je aankoop!

Gietijzeren pannen

En dan nu mijn ervaring met gietijzeren pannen. Mijn tweede favoriet in de keuken! Ik gebruik mijn gietijzeren pannen regelmatig en deel graag een aantal ins en outs.

Een gietijzeren pan, ook wel skillet genoemd, heeft een dikke bodem die warmte goed vast houdt. Daardoor wordt de pan erg heet, vooral als je hem goed voorverwarmd. Kijk eens op simple-human.nl om meer te lezen over het gebruik van de gietijzeren pan.

Persoonlijk gebruik ik mijn gietijzeren pannen graag voor het maken van crispy chicken of steak. Omdat de pan verhit tot een hoge temperatuur en deze nauwelijks schommelt, is het de perfecte pan om dat heerlijke laagje crunch te krijgen.

Ook gebruik ik de gietijzeren pannen vaak om de heerlijkste creaties te bakken in de oven. Met mijn grote passie voor taarten bakken komt de gietijzeren pan steeds weer van pas. Deze pan is ideaal om te gebruiken in de oven in plaats van een taartvorm of ovenschaal.

Last but not least raad ik je aan om je tosti´s in een gietijzeren pan te maken! Gegarandeerd de lekkerste en knapperigste tosti die je ooit hebt gegeten. Heb jij al een gietijzeren pan? Of denk je er over na om een koperen pan te kopen? Twijfel niet langer! In mijn keuken zijn ze zeker onmisbaar!